جانشين پروري؛ کليد نجات در بحران استعدادها

جانشين پروري؛ کليد نجات در بحران استعدادها
مرجان معالي تفتي - محمد تاج الدين


مقدمه: استراتژي‌هاي سازماني، نيازمند رويکردي کل نگر براي مديريت استعدادهاست ، بنابراين رويکردهاي سنتي بهترين تجربه‌ها براي يادگيري ، مديريت عملکرد، مديريت جانشين پروري و توسعه مسير شغلي بايد دوباره‌ ارزيابي و بازنگري شوند. همان‌گونه که يکپارچگي مديريت عملکرد و يادگيري در موارد زيادي به عنوان مولفه هاي جدايي ناپذير از استراتژي مديريت استعداد موثر شناخته شده است، مديريت جانشيني نيز که توسعه کارکنان و برنامه ريزي مسير شغلي را به هم متصل کرده، نقش استراتژيک ويژه اي در سازمانهاي امروزي پيدا کرده است. اين سازمانها دريافته اند که جانشين پروري، يک فرآيند پويا و مستمر است، نه يک هدف ايستا .

ادامه نوشته


توضیح:

 برای دستیابی به مطالب آرشیوی اگر مستقیم کلیک کنید باز نمی شود بلکه به قسمت آرشیو رفته و آنجا مطلب را جستجو کنید

با تشکر

کلاسداری یا مدیریت کلاس

کلاسداری یا مدیریت کلاس

اداره موفق کلاس در طول تدریس شرط ضروری تدریس مؤثر و موفق است. مساعد ساختن کلاس برای یادگیری فعال و مؤثر، مهارت پیچیده و دشواری است که معلم باید بیاموزد و مدام بر معلوماتش در این مورد بیفزاید. شاید تنها مدیریتی است که چندین نقش را همزمان ایفا می کند مانند اداره کلاس، اداره اشخاص، اداره مکان، اداره زمان، اداره دروس، همکاری در اداره مدرسه، همکاری با خانواده ها، اداره ارتباط ها و ایفای ناگزیرانه همین نقش ها طبعاً همه قشرهای جامعه را برمی انگیزد که انتظارات زیاد و گوناگونی از معلم داشته باشند، علاوه بر انتظارهایی که خود معلم از خویشتن دارد.

ادامه نوشته

مستند سازی تجربه مدیریت


مستند سازی تجربه مدیریت 

   مرتضی بخشایش-کارشناس ارشد مدیریت

  تجربه ، مهمترین عامل در فراگیری قابلیت های مدیریتی است. بررسی ها نشان می دهد کسب قابلیت های مدیریتی، تا 70 درصد از طریق تجربه صورت می پذیرد. اینکه ما فردی را در سازمان خود مجرب می نامیم و شایسته عهده دار شدن مسئولیتی می دانیم، ناشی از همین موضوع است.

افراد به مرور و با قرارگرفتن در موقعیت های مختلف، به توانایی هایی می رسند که بوسیله آن می توانند با مسایل گوناگون روبرو شده و بر شرایط دشوار غلبه نمایند. اینگونه است که می توان گفت هر ماموریت جدید، مهارت جدیدی را به ما آموزش می دهد که یک تجربه سازنده است.

برای تجربه مدیریتی می توان تعاریفی مختلف و از ابعاد گوناگون ارایه نمود. از یک منظر، تجربه مدیریتی هر اقدام، ماموریت یا پروژه ای است که موجب ایجاد تغییر و یا ارتقاء در سطح عملکرد سازمان از طریق بکارگیری رویکردها، شیوه ها و روش های مدیریتی می شود. همچنین تجربه مدیریتی را می توان فرایند مواجهه و شناخت مساله، اتخاذ تصمیم و اقدام در جهت اجرای آن در جریان حل یک مساله یا مشکل جدید تعریف نمود.

مستندسازی تجربه مدیریتی نيز فرایندی است که طی آن با دیدگاهی جامع، به ثبت یک تجربه مدیریتی می پردازیم به گونه ای که دیگران بتوانند با مراجعه به مستندی که تهیه شده است، به ابعاد گوناگون تجربه و فرایند تحقق آن پی برده و از آن درس آموزی و یادگیری لازم را داشته باشند.


ادامه نوشته

آموزش و پرورش کشور فنلاند

آموزش و پرورش کشور فنلاند

—            کشور فنلاند از نظر جغرافیایی  پنجمین کشور بزرگ اروپایی با مساحت 130126 مایل  معادل 145338 کیلو متر مربع که 33000 کیلومتر مربع از آن را آب های  درون مرزی تشکیل می دهند دریاچه ها 10 درصد وجنگل ها 73درصد خاک کشور را پوشانذه اند از جمله رود های مهم کشور را می توان کمی  اولو  لی پیهه کسیا اشاره کرد وقرار داشتن یک سوم از خاک فنلاند در بالای مدار قطب شمالی این کشور را بعد از ایسلند به شمالی ترین کشور جهان مبدل ساختهاست

—         

ادامه نوشته

نظام  آموزش و پرورش  کشور مصر

 

جمعيت

جمعيت کشور مصر طي سال 2002 بالغ بر68/494/000نفر (بيستمين كشور جهان) بوده و تراكم جمعيت 41/9نفر در كيلومترمربع مي‌باشد. 45% مردم كشور ساكن شهرها بوده و پر جمعيت ترين شهر آن قاهره حدود 13/5%جمعيت كشور را تشكيل مي‌دهد. از جمله ديگر شهرهاي پرجمعيت کشور مي توان به شهرهاي اسكندريه, جيزه, شبراء‌الخيمه, محله‌الكبري، طنطا، پرت سعيد (بورسعيد) ، منصوره، اسيوط، زقازيق، سوئز(سويس) دمنهور، فيوم، اسماعيليه و اسوان اشاره نمود. به لحاظ توزيع سني31/6% جمعيت کشور از افراد كمتر از 14 سال، 65/5%  از افراد 15 تا 59 سال و 2/9 % جمعيت نيز از افراد بالاتر از60 سال متشکل مي گردد. متوسط عمر مردان 53/6 سال و زنان 56/8 سال است. نرخ تولد 37/7 در هزار، مرگ مير 11/8 در هزار و رشد جمعيت 2/3% است. ميزان مرگ و مير كودكان نيز  101 نفر در هر هزار نوزاد مي‌باشد. مردم مصر عمدتاً سفيد پوست و از نژاد عرب (مصري، بدوي و نوبه‌أي) بوده و 93% مردم آن مسلمانند. زبان و خط رسمي و رايج کشور عربي است.


ادامه نوشته

آموزش و پرورش کشور آلمان


آموزش و پرورش تطبیقی کشور آلمان

جغرافیا و جمعیت:

 آلمان: با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان کشوری در قاره ی اروپا با پایتخت برلین است آلمان از شمال با دریای شمال ، دانمارک و دریای بالتیک ، از شرق با لهستان وجمهوری چک ، از جنوب با اتریش و سوئیس و از غرب با فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند مرز دارد مساحت آن137,846 miles (357,021 km²) کیلومتر مربع است و با ۸۲ میلیون نفر، پرجمعیت‌ترین کشور اروپا است.

 


ادامه نوشته

تبریک نیمه شعبان

چه انتظار عجیبی
تو بین منتظران هم
عزیز من چه غریبی !
عجیب تر آن كه چه آسان
نبودنت شده عادت
چه بی خیال نشستیم
نه كوششی ، نه ت

فقط نشسته و گفتیم                           خدا كند كه بیایی


پروپوزال چيست و در تنظيم آن چه نكاتي بايد رعايت شود؟

پروپوزال چيست و در تنظيم آن چه نكاتي بايد رعايت شود؟

مقدمه
طرح تحقيق، مهم ترين و اصلي ترين بخش يك كار تحقيقي و پژوهشي است، طرح تحقيق ( Proposal) اصل تحقيق نيست، بلكه طرح اوليه و طرح پيشنهادي تحقيق است، طرح تحقيق در واقع شبيه طرح اوليه و پيشنهادي يك ساختمان است كه توسط ارشيتكت (پژوهشگر يا محقق) اركان اصلي آن طراحي و محاسبه شده و به صورت نقشه و ماكت ساختمان در آمده است و چنانچه يك مهندس خبره ( استاد راهنما ) به آن نگاه كند، بتواند ساختماني را ( پژوهشي را) كه بر اساس اين نقشه شكل مي گيرد، از قبل براي خود تجسم كند. پژوهشگري كه قصد تحقيق دارد، ابتدا بايد براي پژوهش مورد نظر خود طرح تحقيق بنويسد. طرح تحقيق در واقع نقشه انجام تحقيق است و راهنماي محقق براي عملياتي كردن و اجراي تحقيق است .

ادامه نوشته

آدرس ایمیل اینجانبsayedmohsen447@gmail.com

آینده پژوهی

آینده پژوهی

آینده پژوهی مشتمل بر مجموعه تلاش‌هایی است که با استفاده از تجزیه و تحلیل منابع، الگوها و عوامل تغییر و یا ثبات، به تجسم آینده‌های بالقوه و برنامه­ریزی…

نوشتاري که در ادامه مي آيد بخشي از فصل بررسي “مباني نظري و بررسي پيشينه تحقيق” پايان نامه کارشناسي ارشد بنده است که مي تواند تصوير اوليه مناسبي از آينده پژوهی به علاقه مندان اين عرصه ارائه نمايد.

ادامه نوشته

نحوه نگارش مقالات علمی

نحوه نگارش مقالات علمی

مقالات علمی نشان‌دهنده‌ی علاقه‌ی دانشجو به انجام کار تحقیقاتی و میزان جدیت وی در انجام آن می‌باشد. به تجربه ثابت شده است که دانشجویانی که دارای مقالات علمی هستند، شانس بالاتری برای دریافت پذیرش در مقاطع بالای تحصیلی به ویژه در مقطع دکترا دارند. به همین دلیل داشتن مقاله‌ی علمی هم به دانشجویان کارشناسی و هم به دانشجویان کارشناسی ارشد توصیه می‌شود، اما دانشگاه‌ها از دانشجویان کارشناسی ارشد انتظار بیشتری برای داشتن مقاله دارند. به همین دلیل چنانچه دانشجوی کارشناسی ارشد هستید و قصد ادامه‌ی تحصیل در مقطع دکترا را دارید،‌ در چاپ مقالات علمی کوشش جدی نمایید.

مقالات علمی معمولا در کنفرانس‌ها و ژورنال‌ها چاپ می‌شوند. از نظر اعتبار تمام کنفرانس‌ها و ژورنال‌ها یکسان نیستند و کیفیت مقالاتی که در آنها چاپ می‌شود بسیار متفاوت است. توجه داشته باشید که وقتی برای ادامه‌ی تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور اقدام می‌کنید، کسی معمولا مقالات شما را نخواهد خواند، بلکه تعداد مقالات شما و اعتبار جایی که مقالات شما در آن چاپ شده است، معیار ارزشیابی خواهد بود. بنابراین سعی کنید که مقالات خود را به کنفرانس‌ها و ژورنال‌هایی که از نظر کیفی در سطح بالاتری قرار دارند ارسال نمایید.

در دوره کارشناسی نوشتن مقاله برای دانشجویان ضروری نیست اما داشتن آن خیلی مفید است.


ادامه نوشته

منابع دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه ملی


منابع دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه ملی

تئوري هاي سازمان و مديريت:

تئوريهاي سازمان: مدرن، پست مدرن، نمادين و تفسيري، تاليف : مري جو هچ، مترجم: دکتر دانايي فرد، انتشارات افکار.

تئوري سازمان، تاليف استيفن رابينز، ترجمه دكتر الواني و دكتر دانايي فرد، انتشارات صفار.



ادامه نوشته

نحوه نگارش پایان‌نامه

راهنماي تنظيم پايان نامه

برای نوشتن یک پایان نامه باید سری نکاتی را رعایت کرد که در این جدول چگونگی ترتیب مطالب و نکات مورد نظر بیان شده است
ادامه نوشته

تعيين تعداد نمونه با جدول مورگان

تعيين تعداد نمونه با جدول مورگان


جدول مورگان بر اساس يك فرمول خاص تهیه شده و میتوانید با داشتن حجم جامعه ، مقدار نمونه لازم را بدون استفاده از فرمول، از این جدول معلوم کنید.براي دانلود فايل Pdf آن از لينك زير استفاده كنيد.

جدول كرجسي و مورگان براي تعيين حجم نمونه 

مدیریت کلاس درس

مديريت کلاس درس

اشاره

امروزه با وجود ايجاد تغييرات عميق در نظام آموزش و پرورش و تغيير در سياست ها و برنامه ريزي هاي آموزشي، بعضي از معلمان در رويارويي با مسائل و مشکلات آموزشي فاقد توانايي هاي لازم و اساسي هستند و از روش هاي قديم و مهارت هاي سنتي و انفرادي براي اداره ي کلاس خود استفاده کنند. همين امر باعث کندي شکل گيري فرايند ياددهي- يادگيري و آسيب پذيري امر آموزش شده است.

تحقيقات بي شمار نشان داده اند، بعضي از مشکلات اخلاقي و اجتماعي نوجوانان ما حاکي از جذاب نبودن محيط مدرسه و کلاس درس و کشمکش هاي اين گونه دانش آموزان با معلمان و در نتيجه افت تحصيلي آنان بوده است. لذا وجود مديريت کارآمد معلمان و ايجاد شرايط لازم براي تسهيل در امر يادگيري در کلاس درس که مطابق نيازها و ويژگي هاي فراگيران باشد، لازمه ي جامعه ي امروزي و راه گشاي بسياري از مشکلات نوجوانان است.

در اين نوشتار، ضمن ارائه ي تعاريفي از مديريت، اصول و هدف هاي آن، مهارت ها و روش هاي مديريتي کلاس درس معرفي و مورد بحث قرار گرفته اند.

 

بعضي عقيده دارند، مديريت کلاس درس فقط با حفظ نظم و انضباط کلاس قابل طرح است، اما مديريت کلاس درس سخني بس فراتر از آن است.

معلم موفق کسي است که کلاس درس را به گونه اي آماده سازد تا پاسخ گوي تمامي چالش ها در طول تدريس باشد. معلم بايد توانايي هاي خود را بشناسد، روش تدريس خود را ارزيابي کند و اگر روش ها قديمي و کهنه باشند روش پويا و زنده اي را پيش گيرد تا روحيه ي خلاقيت و نوآوري را در نهاد دانش آموزان شکوفا سازد. او بايد روش هاي برخورد با مشکلات درس را بشناسد و راهبردي را اتخاذ کند که فرايند ياددهي- يادگيري را مختل نسازد و مشکلات جزئي کلاس او، به مشکلات کلي و وخيم تبديل نشود. هم چنين بايد رفتاري داشته باشد که دانش آموختگان کلاس درس او، مسائل آموزشي و مشکلات رفتاري خود را در محيطي آرام و سرشار از محبت و غير تهديدآميز حل کنند.

 

ادامه نوشته

روش تدریس کتاب های جدید سال ششم و دوم ابتدایی

روش تدریس و کتاب های جدید التالیف دوم و ششم ابتدایی 91 ،


http://tosifi2001.mihanblog.com/post/63منبع:




راهنمای معلم ارزشیابی توصیفی (اول ، دوم و سوم ابتدایی)

مقدمه (95 KB)
بخش اول (141 KB)
جدول (152 KB)
بخش دوم (217 KB)
بخش سوم (529 KB)
بخش چهارم (612 KB)
بخش پنجم (386 KB)
بخش ششم (309 KB)
بخش هفتم (297 KB)


ادامه نوشته

جزوه ای برای روش تدریس

الگوي تدريس -  الگوي عمومي تدريس
 
  الگوي تدريس چيست؟
 
الگو، معمولاً به نمونه کوچکي از يک شيء يا به مجموعه اي از اشياي بيشمار گفته مي شود که ويژگيهاي مهم و اصلي آن شيء بزرگ يا اشياء را داشته باشد. الگوي تدريس، چهارچوب ويژه اي است که عناصر مهم تدريس در درون آن قابل مطالعه است. انتخاب يک الگوي تدريس، بستگي به نوع آگاهي معلم از فلسفه و نگرشهاي تعليم و تربيت خواهد داشت.
تدريس يک فرآيند است و فعاليتي است که در داخل يک الگو صورت مي پذيرد، الگوهاي تدريس متعددي توسط صاحبنظران معرفي شده اند که به مهمترين آنها اشاره خواهيم کرد. 
 
  الگوي عمومي تدريس (general teaching model)
 
اين الگو، توسط "رابرت گليزر" در سال 1961 مطرح شد که در 1971 توسط "راجرز" و "رابينسون" بسط داده شد.
در اين الگو، فرآيند تدريس به پنج مرحله تقسيم مي شود:
1) تعيين هدفهاي تدريس و هدفهاي رفتاري: معلم بايد هدفهاي تدريس خود را به صورتي عيني و قابل اندازه گيري تعريف و مشخص کند.
2) تعيين رفتار ورودي و ارزشيابي تشخيصي: اصطلاح رفتار ورودي در اينجا منعکس کننده کليه يادگيريهاي گذشته فراگيران، تواناييهاي عقلي، وضع انگيزشي و برخي عوامل اجتماعي و اقتصادي مؤثر در يادگيري و ميزان رشد آنان است.
3) تعيين شيوه ها و وسايل تدريس: در اين مرحله معلم با آگاهي از شرايط و موقعيت آموزشي يکي از روشها مانند روش سخنراني، آزمايشي، آموزش انفرادي و ... را انتخاب کند و وسايل تدريسي را نيز با توجه به مفاهيم و شرايط و ويژگيهاي فراگيران را برگزيند.
4) سازماندهي شرايط و موقعيت آموزشي: معلم بايد قادر باشد که با ابتکار و خلاقيت، حداکثر استفاده از امکانات موجود، در امر تدريس و تحقق اهداف آموزشي را ببرد.
5) ارزشيابي و سنجش عملکرد: معلم در اين مرحله علاوه بر ارزشيابي هاي معمولي مي تواند عملکرد شاگردان را در موقعيتهاي متعدد، مانند انجام دادن پروژه، شرکت در فعاليتهاي آموزشي و ... را ارزيابي کند و در صورت عدم موفقيت با توجه به نتايج ارزشيابي به ترميم و اصلاح مراحل قبلي الگو اقدام کند.

ادامه نوشته

سایت های مفید تحقیقاتی

عنوان سايت : Discourse : Berkeley Journal for Theoretical Studies in Media and Culture
گروه : مقاله و مجله هاي رايگان
نشاني فوق مربوط به يك نشريه الكترونيكي است كه موسسات مي‌توانند با ثبت عضويت، از متن كامل مقالات ارائه شده در نشريه استفاده كنند ولي افراد غير عضو تنها مي‌توانند از خلاصه مقالات استفاده كنند. از سوي ديگر شماره‌هاي پيشين مجله به طور رايگان دراختيار كاربران قرار دارد.
ادامه نوشته

سایت ها یی برای دریافت مقاله

در این قسمت سایت هایی معتبر داخلی برای دریافت مقاله  معرفی می گردد:

ensani.ir

sid.ir

magiran.ir

emodiran.com

modiryar.com

noormag.ir

hawzah.net

.modir.ir

nlai.ir

1000site.ir

mgtsolution.com

ویژگی های یک مقاله برای انتشار درنشریات علمی

ویژگی های یک مقاله برای انتشار درنشریات علمی

 ویژگی های یک مقاله برای انتشار درنشریات علمی




مقدمه:

در این نوشته به ویـژگی‌هـای کلّی یک مقاله علمی
- پژوهشی برای انتشــار در نشریاتـی که مقـالات آنها مـورد داوری قرار می‌گیرند (Refereed
Journals) پرداخته شده
است. این نشریات یا مجلّه‌ها پس از دریافت مقاله آن را برای داوری نزد سه یا چند
نفر از داوران که به موضوع مورد بحث مقاله آشنایی دارند ارسال می‌دارند. پس از
دریافت نظرات و پیشنهادات داوران، در صورتی که مقاله قابلّیت انتشار داشته باشد،
نشریه مقاله مورد بحث را منتشر می‌نماید. چارچوب‌های آورده شده در این نوشته نیز
می‌تواند برای مقاله‌های ارسالی برای همایش‌های علمی که مقالات آنها داوری می‌شوند
مورد توجّه قرارگیرد

ادامه نوشته

ریس در چه زمانی باید و درچه زمانی نباید درگیر کارها شود

ریس در چه زمانی باید و درچه زمانی نباید درگیر کارها شود


ریس در چه زمانی باید و درچه زمانی نباید درگیر کارها شود
بسیاری از از در آمدهای تشکیلات کار آفرینان ، معمولا در نتیجه ی کاری تجاری کار آفرین با روسا و مدیران اجرایی سطح بالا در دیگر شرکتهاست . این قاعده در مورد سالهای اول شروع به کار که کار آفرینان معمولا بهترین بازاریاب های تشکیلات خود هستند قابل فهم و مقبول است ولی همینطور که شرکت و تشکیلاتش رشد می کند ، رابطه ریس هم با هم ردیف های سطح بالای دیگرش احتمالا دچار اختلال می شود . به خصوص اگر زیر دستان او به این فکر بیاندازد که ریسشان تا اندازیه م یتواند قدرت خود و سلسله مراتب را هر زمان که مشکلی پیش آمد با زرنگی به رخ آنها بکشد .
هر چند سوار شدن بر اسبی سفید برای روسا ، بهنگامی که زیر دستان مقاومتی بخرج می دهند وسوسه انگیز است . ولی تصور میکنم عاقلانه تر این باشد که هرگز این کارا نکنند زیرا ممکن است پیروزیشان را به شکست تبدیل کند .



ادامه نوشته

توصیه‌هایی برای مدیران، سرپرستان و سرگروه‌‌هایی که با انسان‌ها در ارتباط‌ند


  توصیه‌هایی برای مدیران، سرپرستان و سرگروه‌‌هایی که با انسان‌ها در ارتباط‌ند

http://www.harkat.com/news/detail.asp?id=58
یکی از ویژگی‌های دوران معاصر، سرعت و شتابی است که زندگی و کار به خود گرفته است. براساس ویژگی‌های این دوره، حتی ادبیات، روزنامه‌نگاری و اطلاع‌رسانی نیز تغییراتی کرده ‌است. به عبارت دیگر در حوزه داستان‌نویسی، پس از رمان‌های چند جلدی دهه‌های نخست قرن بیستم، شاهد ظهور داستان‌های مینی مالیستی و کوتاه هستیم، در حوزه روزنامه‌نگاری و اطلاع‌رسانی هم، خبرنویسی و ارائه اطلاعات با کمترین حجم و بیشترین اطلاعات از پیامدهای روزگار معاصر است. در این ارتباط، 160 نکته کاربردی و اجرایی در مدیریت را برای مطالعه مدیران، سرپرستان و کلیه افرادی که به طور مستقیم با انسانها سروکار دارند، ارائه کرده‌ایم که می‌تواند چکیده دهها کتاب و اثر علمی مدیریتی در این خصوص باشد.
ادامه نوشته

نقش دانش و مهارت مدیران آموزش وپرورش در  مدیریت تغییر  

نقش دانش و مهارت مدیران آموزش وپرورش در  مدیریت تغییر 
محـــسن مهــرگانی


چكیده : در جامعه فراصنعتی امروز،  سازمانها برای بقا و پویایی خود لاجرم نیازمند به انجام كوشش هایی هستند كه تغییروتحول معرف مناسبی برای مجموعه آنهاست . دراین میان ، سازمان های آموزشی عملاً  سازمانهای تغییر  ومدیریت آنها مدیریت تغییر محسوب می گردد . هدف این مقاله ارائه نقش  دانش ومهارت مدیران در آموزش وپرورش . در این راستا مجموعه ای از استراتژی های مدیریتی را برای  تحقق هدف فوق  پیشنهاد می كندو همچنین نمونه مواردی كه در هر مرحله از مدیریت تغییر( درك تغییر ، برنامه ریزی تغییر ، اجرای برنامه تغییر وتثبیت تغییر ) با ید مورداستفاده یك سازمان درجهت مدیریت تغییر  مورد استفاده قرار گیرد  موردبحث و بررسی قرار خواهدگرفت.
ادامه نوشته

روش مطالعه و یادگیری

روش مطالعه و یادگیری

یکی از شایع ترین مشکلها، عدم تمرکز حواس در کلاسهای درس، جلسات سخنرانی، سمینارها و کنفرانس هاست. بیشتر افراد با آن که با اشتیاق فراوان و تمرکز خوب سر جلسه حاضر می شوند و به سخنران یا مدرس گوش می سپارند، پس از چند دقیقه حواسشان پرت می شود و وقتی به خود می آیند، می بینند که دقایقی چند گذشته و در این مدت کاملاً در جای دیگری بوده اند. شاید در یک جلسه دو ساعته، شما چهل دقیقه با تمرکز عالی به جذب مشغول باشید و هشتاد دقیقه دیگر را به طور پراکنده مشغول افکار ذهنی خودتان باشید. اگر شما بتوانید در همان کلاس، تمامی مطالب را بگیرید، خود باعث می شود که حجم عمده ای از فعالیت مطالعه شما در منزل کاسته شود. شاید تا به حال با افرادی برخورد کرده باشید که فقط در کلاس حضور می یابند و بسیار کم در منزل مطالعه می کنند. معمولاً شما در این حالت به خود و اطرافیان خود می گویید:

نمی دانم چرا با این که من ساعتها در منزل درس می خوانم یک دهم آن را هم نمی خواند، همیشه نمره های من از او کمتر است. شما باید توجه داشته باشید که مدت زمان مطالعه شما مطلقاً مهم نیست بلکه زمان مطالعه مفید و متمرکز شماست که مهم است. بسیاری از اوقات شما ساعتها کتاب به دست دارید و مشغول مطالعه اید اما زمان مطالعه متمرکز و مفید شما از یک ساعت بیشتر تجاوز نمی کند. علاوه بر این، درصد مهم و عمده ای از یادگیری در کلاس درس صورت می گیرد. شاید خودتان تجربه کرده باشید که آموختن درسی که زمان تدریس آن، شما در کلاس حاضر نبوده اید، چقدر دشوار است. اما حضور در کلاس از نظر فیزیکی چندان مهم نیست بلکه شما باید حضور مؤثر و متمرکزی در کلاس داشته باشید. ما هم اکنون می خواهیم تکنیکهایی را ارائه دهیم که شما با عمل کردن به آنها و فقط با عمل کردن به آنها بتوانید دانش آموز و دانشجویی فعال و درگیر باشید

 

ادامه نوشته

مديريت از نقطه صفر

مديريت از نقطه صفر

مديريت از نقطه صفر چيست؟

دکتر   مهدی شریعتمداری

مديريت از نقطه صفر در هر موقعيت نقطه صفر خاص خود و نحوه مديريت خاص خود را داراست، ليكن باتوجه به آنچه كه در محتواي هر موقعيتي مي گنجد مديريت از نقطه صفر محملي است كه مدير با علم به نتيجه عملكردهـــــــاي گذشته روشها و پيش فرضهاي غلط گذشته را زيرپا مي گذارد و با بهره گيري از ويژگيهاي ياري دهنده مديريت از نقطه صفر (كه در ذيل به آن پرداخته مي شود) و با تعاريفي نو از موقعيت كه تكيه گاه محكمتري مبتني بر تعريف صحيح تري از موفقيت و شكست دارند از نقطه صفر شروع مي كند.

نقطه صفر كجاست؟ محدوده مشخصي ندارد. يك مدير داراي شرايط مطلوب در موقعيت نيز مي تواند براي تضمين و استحكام موقعيت مورد نظر از نقطه صفر شروع كند. درواقع، حركت از نقطه صفر شروعي دوباره با انديشه اي از نوع مديريت از نقطه صفر است.

ابزارهاي مديريت از نقطه صفر كدامند؟ تحليل موقعيت، اصلاح تعاريف عملي موفقيت و شكست موقعيت و ويژگيهاي ياري دهنده مديريت از نقطه صفر.

ادامه نوشته

چه‌طور کارمندانی خوشحال داشته باشیم؟

چه‌طور کارمندانی خوشحال داشته باشیم؟


آموزش‌ کارکنان هزینه زیادی دارد، اما از دست دادن یکی از آنها هزینه بیشتری تحمیل می‌کند. از
دست دادن یک کارمند برای هر سازمان 25 تا 250 درصد درآمد سالانه آن کارمند ضرر به بار می‌آورد.


مدیران همیشه باید مطمئن شوند که کارکنانشان مولد و خوشحال باقی بمانند و از کاری که انجام می‌دهند رضایت داشته باشند. اما چه‌طور می‌توان کارمندان خوشحال را از کارمندان ناراحت تمیز داد؟

چهار نکته که نشان می‌دهند کارمندانتان به توجه شما نیاز دارند

1. کارمندی که همیشه دیر می‌آید و یا بیش از حد تلفن می‌زند و خبر می‌دهد که مریض است.

ادامه نوشته

آموزش و پرورش پیشرو

مدرسه پیشرو

مهدی خاتمی فوق ليسانس آموزش و پرورش تطبيقی

 

امروز در سطح بين‌المللي با اصطلاح ”مدرسه پيشرو“ مواجهيم. مدرسه پيشرو مدرسه‌اي است كه در آن نقش مدير، ساختار مدرسه، كاركردها و اصول و مباني حاكم بر آن به شكل نويني تعريف و بازسازي شده است.(1)
مدرسه پيشرو مدرسه‌اي است كه مي‌تواند كاركرد خود را با توجه به نيازهاي روز جامعه و كودكان تغيير دهد و آن را ارزيابي كند. آنچه مدرسه پيشرو را از مدارس صنعتي متمايز مي‌سازد، تفاوت در ساختار و كاركردهاي مدرسه است. در رويكرد سنتي توجه همه به كميتهاست؛ بنابراين راه‌حل بيشتر مسائل در امكانات اقتصادي جست‌وجو مي‌شود ولي آنچه مدرسه پيشرو را مي‌سازد نگاه متفاوت به تعاملات درون نظام آموزشي، كيفيت برون‌داد‌هاي مدرسه‌ و نقش امكانات مالي در بهبود كيفيت آموزشي است. براساس اين نگرش، داشتن مدرسه پيشرو با وجود كمبود منابع مالي نيز امكان‌پذير است و حتي مدرسه‌اي كه در آن كامپيوتر نباشد، مي‌تواند شوق‌انگيز باشد. در رويكرد نوين، فناوري آموزشي پيچيده و گران‌قيمت ضامن بهبود كيفيت تلقي نمي‌شود بلكه كم‌ارزش‌ترين شيء پيرامون فرد، خانه، مدرسه، كلاس، معلم و دانش‌آموز نيز مي‌تواند يك وسيله كمك آموزشي باشد و فرد را در فرآيند ياددهي ـ يادگيري براي آموزشي اثربخش ياري دهد.

ادامه نوشته

سال تحصیلی جدید بر همکاران محترم


مبارک باد

نوآوری در آموزش و پرورش    

  نوآوری در آموزش و پرورش                                                                         نویسنده:عباس باقری
 

  مقدمه

  نوآوری عبارت است از دگرگونی و تغييری که بتواند در جريانی (بهبود) به وجود آورد.

تعريف در آموزش و پرورش

  نوآوری عبارت است از کوشش هايی است که برای ايجاد تغيير در نظام آموزشی و به طور آگاهانه و هدفدار در جهت بهبود بخشيدن به نظام موجود،به عمل مي آيد.

تعريف نوآوری های مدرسه ای

  اساس فعاليت های آموزشی مدارس،بر پايه  آماده سازی «دانش آموزان و تقويت خودآموزی» آنان گذاشته شده است و فلسفه آموزش برای زندگی بر فراز تمامی هدفها،  قرار دارد. بر اساس اين فلسفه، مي توان به تغييرات بنيادينی انديشيد که متضمن يادگرفتن برای زندگی بهتر باشد، سپس مي توان حيطه های تغيير را مشخص کرد و اولويت آنها را تعيين نمود. در آموزش و پرورش امروز ما، تغييرات بنيادی، قابل شمارش هستند که برجسته ترين آنها را مي توان شامل تغيير در شيوه کار معلم، سهيم کردن معلمان و کارکنان در مديريت مدرسه، گسترش کارافزارهای آموزشی و ايجاد عادت به مطالعه در دانش آموزان دانست.

 

ادامه نوشته